Helgoland - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Lies - WaarBenJij.nu Helgoland - Reisverslag uit Kopenhagen, Denemarken van Lies - WaarBenJij.nu

Helgoland

Door: Moesjes

Blijf op de hoogte en volg Lies

03 Juni 2010 | Denemarken, Kopenhagen

Een heerlijk dagje Helgoland gehad. Dat begint natuurlijk met uitslapen, en dan frische Helgoländer brötchen. Zo hadden we ons dat voorgesteld, zo versgebakken van de bakkerij. Ik wist van de vorige keer dat je zo de bakkerij binnen kunt stappen.
Maar dat ging mooi niet door, alles uitverkocht, wel hadden ze nog volkoren brood, éénmaal op de boot ontdekten we dat we roggebrood hadden gekocht. Nou ja, ook lekker.
Het werd mooi weer, en dus gauw het dorp in. Helgoland is een eiland in de Duitse Bocht, van verre te herkennen aan het rotsplateau uit rode steen ( het Oberland). Hier woont de plaatselijke bevolking, je kunt op dit eiland belastingvrij winkelen. En dat hebben we ook heel “bescheiden” gedaan (drank is dan wel behoorlijk goedkoop en gezien de a.s. skandinavische prijzen hebben we onze slag nog even geslagen….) .
Ook kun je prachtig wandelen langs de klippen, waar duizenden zeevogels wonen. Bijzonder zijnhier de “trottellummen”. Deze zeevogels leggen op de klippen een ei en wanneer de jonkies plusminus 3 weken oud zijn dan worden ze vanuit de zee gelokt door de ouders en storten ze zich van de rotsen af 50 meter naar beneden (de zgn. lummensprong). Ze kunnen dan nog niet vliegen, in zee worden ze dan nog bijgevoederd door de vader tot ze zichzelf kunnen redden en de moeder blijft nog 3 weken op de broedplaats, om deze te verdedigen. Ieder jaar komen ze n.m. op hetzelfde plekje terug. Heel bijzonder om al die vogels daar op de rotsen te zien. Helaas waren we net 2 weken te vroeg om te kunnen zien dat de jonkies zich laten vallen.
Uiteraard hoort bij zo’n dagje en bij zulk mooi weer ook een lekker biertje op een terrasje. ’s Avonds lekker uit wezen eten.
Eindelijk hebben we Helgoland eens gezien met mooi weer en we hebben ervan genoten.

• 13 Juni 2010 - 13:50

Dinie En Geert:

Leuk Andre en Lies jullie reisverslag.
    nu maar hopen dat het mooi weer wordt en een redelijke wind om te zeilen.mooie opname van de vogels op de rots.
    groetjes uit Almelo en voor jullie een behouden vaart.
    Dinie en Geert.

• 13 Juni 2010 - 17:48

Peter En Marian :

Beste André en Lies,
    Net terug van vakantie uit Frankrijk hoorde dat van Marloes dat André heeft gebeld om te zeggen dat hij even op reis ging.
    Nu zie ik dat jullie nog 73 dagen onderweg zijn
    dat is mooi man en goed om te horen hoe het met jullie gaat.
    Lies je verslag is gaaf mooi om te lezen hoe jullie vanaf het water alles anders zien dan op het land.
    Ik hoor graag hoe het jullie verder vergaat.
    Geniet van alles en een behouden vaart groeten van Peter en Marian.

• 14 Juni 2010 - 19:49

Wilma En Hans:

Leuk dat jullie ons op deze wijze op de hoogte houden! Zo te lezen hebben jullie het heel gezellig. Geniet er vooral volop en met volle teugen van! Trossen los kameleon...We blijven jullie volgen!

• 21 Juni 2010 - 07:02

Ria Van Heerde:

Dag Moesjes,

Ben vandaag begonnen na twee weken Zeeland, heb nog aan jullie gedacht.
    Als je in Vlissingen aan de Boulevard zit zie je veel zeilschepen de haven invaren. aangezien het flink hard waaide was dat spectaculair.
    Als ik jullie verhaal lees genieten jullie volop. Heel veel plezier en natuurlijk behouden vaart!!!

Liefs Ria

• 24 Juni 2010 - 19:01

Marianne Van Haren:

Ha Moesjes,

Zo te zien nog altijd lekker aan het dobberen. Leuk weer zo'n verslag.
    Nog een weekje en dan gaan wij weer op hoes an. Dan kunnen we weer wat gemakkelijker sms-en. See you.