Leeuwarden naar Lauwersoog
Door: Moesjes
Blijf op de hoogte en volg Lies
31 Mei 2010 | Nederland, Kiel
We hoopten nog voor 12 uur Dokkum binnen te kunnen varen, van 12 tot één uur worden de bruggen niet meer geopend.
Echter we liepen dichtbij Dokkum vast aan de grond. Er was enige hilariteit op de Tai-Pan te bespeuren. Gelukkig waren ze wel bereid om ons los te trekken want op eigen kracht lukte dat niet.
Dokkum werd dus niet voor 12 uur gehaald. Hierdoor moesten we aanleggen pal voor de eerste brug van Dokkum en wachten op de openingstijden. Gauw Jenny (zus van Lies) gebeld en wat bleek, we lagen dichtbij hun nieuwe boekenloods, en konden we die nog even samen met Jenny in dat uurtje pauze bekijken. Fijn even familie gezien en bijgekletst.
Eenmaal weer op weg Dokkum door, stond ook Ad (zwager) nog even aan de kant te zwaaien en zo voeren we Dokkum weer uit.
De Tai-Pan wilde nog even tanken en met enige leedvermaak zagen we hoe zij nu vast kwamen te zitten. Maar door hun 2 opstappers aan boord was er genoeg gewicht om zodanig te gaan hangen dat de boot weer los kwam. Bravo!
Om 16:00 uur kwamen we in Lauwersoog aan.